COM HIVERNAR LA PISCINA?

2018-02-14


Perquè la teva piscina estigui en òptimes condicions a l'estiu necessites fer un manteniment durant tot l'any. Amb l'arribada del fred una de les accions de manteniment que has de fer és hivernar la piscina. Com es fa? És necessari? Quins productes necessito per hivernar una piscina? Són preguntes que contestarem d'una manera clara i concisa. 

El primer que farem és explicar a grans trets el procés, què és això d'hivernar una piscina? Per què és necessari? El principal motiu per hivernar una piscina és aprofitar l'aigua i no haver de buidar la piscina a l'hivern per després omplir-la a l'estiu. Aquest procés és beneficiós per al medi ambient i també per a la teva butxaca, per tant el considerem molt recomanable si vols que la teva piscina llueixi neta i transparent tot l'any.

És important que abans de res tinguis en compte que el procés d'hivernació de la piscina comença quan la temperatura és inferior als 15 ºC ( generalment entre els mesos d'octubre i novembre ), mai abans. 


PASOS PER HIVERNAR UNA PISCINA:


1-Neteja la piscina, usant un bon raspall i un producte desincrustant si cal, frega bé les parets i passa el netejafons.

2-Durant l'hivern també és important mantenir els valors del pH entre 7.2-7.6. Per a això, analitza el pH amb productes específics per a això, i si cal s'afegeix un minorador o incrementador, fins a aconseguir el valor dins dels paràmetres. 

3-Hauràs de fer també una cloració de xoc (amb triclor GR afegint 10 g per m³ d'aigua). 

4-Deixar en funcionament el filtre. Després dels 4 primers passos, l'endemà afegeix el "producte estrella", 1 invernador: HIVERN (5 litres / 100 m³ d'aigua). 

5-Deixar en funcionament el filtre durant 8 hores per assegurar una perfecta distribució del producte a l'aigua. 

6-L'endemà realitzar un rentat complet del filtre. 

7-Si vius en una zona de climes freds, és aconsellable baixar el nivell de l'aigua de la piscina per sota dels skimmers, s'ha de buidar les conduccions i el filtre, i col·locar algun objecte en la superfície de la piscina per esmorteir la pressió del gel com per exemple un flotador d'hibernació. 

8-En climes moderats, recomanem fer funcionar el filtre periòdicament, sempre que sigui possible. 

9-Sobretot, no oblidis cobrir la piscina amb un bon cobertor! 

10-És important repetir l'addició del producte invernador HIVERN cada 3 mesos. 

11-Rentat dels filtres (filtres saturats): Si el manòmetre del filtre està situat a la franja vermella, vol dir que el filtre està saturat. Serà necessari realitzar un contrarentat. 

12-Pluges torrencials: En cas de produir-se una pluja important és necessari realitzar un tractament de xoc amb triclor (10 g / m³). Després de realitzar una circulació de l'aigua durant mitja hora s'ha de controlar el clor lliure i el pH. 

No oblidis que preparar la piscina per a l'hivern és tan important com la seva posada a punt per a l'estiu. Tenir cura de la piscina a l'hivern et estalviarà molta feina i producte mal gastat a l'estiu.